Over Sport Verbindt Zijderveld (SVZ)

S.V.Z. (Sport Verbindt Zijderveld) is van oorsprong een gymnastiekvereniging, aangesloten bij de K.N.G.U. (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) die met de jaren is doorgegroeid tot een sportvereniging voor jong en oud waarbij de jeugd zich vooral bezighoudt met gymnastiek / turnen en de senioren zich meer richten op de algemene lichaamsbeweging / conditietraining. Al jaren is S.V.Z. de enige sportvereniging in Zijderveld, terwijl gezien het deelnemersbestand ook steeds meer inwoners van de omliggende plaatsen hun weg naar S.V.Z. hebben gevonden.

1977 - tot heden

S.V.Z. is opgericht op 17 februari 1977. Vanaf het begin is de jeugdafdeling de belangrijkste tak binnen de vereniging. Vanaf groep 1 van de basisschool zitten vooral de meisjes op de gymvereniging maar er is ook een jongensgroep. Op dit moment bestaat de vereniging uit ca. 120 kinderen en 80 volwassenen. Naast de turnlessen voor de jeugd zijn er 3 dames- en 1  herengroep die wekelijks actief bezig zijn: o.a. recreatief volleybal en conditietraining/aerobics en Zumba.

 

Als je interesse hebt om eens mee te doen, kun je gewoon naar een les komen die bij jouw leeftijd past. Onder lessen vind je alle gegevens. Je kunt altijd 2 x gratis meedoen voordat je een beslissing neemt om lid te worden van onze gezellige en sportieve vereniging.